3 ting som gjør at du ikke går ned i vekt

Du underdriver hvor mye du spiser

Det er ikke bare du som gjør det. Vi har alle en tendens til å enten overdrive eller underdrive. De som forsøker å gå ned i vekt underdriver hvor mange kalorier de spiser og de som prøver å gå opp i vekt overdriver hvor mye de spiser. Mange kan tro at de spiser bare 1500 kalorier mens de i realiteten spiser 2500. Det høres kanskje litt vilt ut å bomme med så mye, men det er helt vanlig.

Hvis du teller kalorier kan det være lurt å i blant ta en liten kontrollperiode med veiing av maten for å sjekke at du teller riktig.

Du tror det holder å spise sunt for å gå ned i vekt

Dessverre er ikke et sunt kosthold nødvendigvis det samme som et kalorifattig ett. Jeg vil definere et sunt kosthold som at du får i deg alle næringsstoffene du trenger fra et variert kosthold med mye frukt, grønnsaker og bær. Spiser du 500-1000 gram av frukt, grønnsaker og bær vil det bidra til mye metthet på få kalorier. Om det blir mye avocado, makrell i tomat, olivenolje, fet fisk, mye ost, mye melk og juice så kan det fort bidra til mange kalorier. Det er jo sunne og næringsrike matvarer så man kan godt spise en del av det, men kanskje begrense det litt dersom man ønsker å redusere vekta.

Du er for utålmodig!

Den største grunnen til at folk ikke oppnår vektbaserte mål er at man er for utålmodig. Det er lett å tro at man skal gå jevnt ned i vekt uten problem hvis man bare kjører på så tøft man kan. Problemet er at en vektnedgang tar tid. I tillegg vil væskenivåene i kroppen gå litt opp og ned i gjennom måneden – særlig hos damer. Dette påvirker vekta så det kan være vanskelig å se framgangen. Noen reagerer på dårlige valg eller et dårlig tall på vekta med å ta flere dårlige valg. Dette er en alt-eller-ingenting-mentalitet som vil gjøre det vanskelig for deg.

Et dårlig valg i blant vil ikke påvirke vektnedgangen i det hele tatt. Men om du fortsetter med de dårlige valgene så vil det absolutt gjøre det. Du kommer til å feile i blant uansett hvor flink du er. En dag om gangen. Ett godt valg av gangen.

En vektnedgang tar tid. Finn noe du kan leve med, ta gode valg mesteparten av tiden og kos deg med det livet du har fått.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *