Gjør dårlig holdning at du får vondt?

Nei, det stemmer ikke. Det finnes ingen fasit på hva en god holdning er. Kroppen tilpasser seg etter hva man gjør i hverdagen. Sitter en mye fremoverlent på jobb og kanskje resten av dagen tilpasser kroppen seg det. Det er ikke farlig, men om man ønsker å endre holdningen sin er det fullt mulig.

Det hender seg jo at de med dårlig holdning har vondt i nakke og skuldre. Da er det jo lett å se sammenhenger der de ikke finnes. Det vil si; det er en sammenheng, men ikke slik man skulle tro. Får man vondt et sted er det normalt å kompensere på noe vis slik at kroppen får minst mulig vondt. Da er det kanskje lett å endre holdningen sin for å tilpasse seg situasjonen – særlig da om man har vondt over lengre tid.

Bilde: studenttorget.no

Hvordan skal man så endre holdningen sin hvis man ønsker det?

Mange tror at man kan trene holdningen sin bedre. Det er ikke helt sant. Det er ikke musklene dine som er stramme eller slakke slik mange tror. Muskler er bare dødt kjøtt som styres av nervesystemet. Det er det vi må jobbe med. Du må altså være obs hele tiden på hvordan du sitter og juster holdningen slik du vil ha den. Over tid vil kroppen tilpasse seg og du vil bli slik så lenge du fokuserer på det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *